La  Fundació Centre del Vidre de Barcelona és una entitat dedicada a la investigació, formació i difusió de les arts del vidre. TEMPS DE FLORS és una bona oportunitat per aplicar nous sistemes de treball. En aquesta ocasió la Fundació ha confiat la conceptualització i execució de la seva instal·lació a un equip format per dos artistes-artesans i un arquitecte de dos empreses (estudi COMGLAS i GRUP IDEA Arquitectura Corporativa) acostumades a aquest tipus de col·laboració.

A traves de la metodologia dels workshops IDEALAB, s’ha treballat el projecte que finalitza amb la pròpia execució artesanal en el claustre del Museu d’Història de Girona per part de Miquel Àngel Julià, Meritxell Tembleque i Joaquim Falcó. El primer que varen fer es oblidar-se que eren arquitecte i artistes-artesans respectivament, per atacar el projecte de base de manera mes conceptual. Els creuaments han existit des de bon principi amb tècnics del mon del vidre (Gerunglass), de les flors (Rosa Valls Formació que es coautora del concepte floral i de la pròpia instal·lació tècnica.) i coworkers com Maria José Gurbindo de CHROME-BCN. S’ha pogut profunditzar en la poètica dels materials, equilibrant la càrrega conceptual i la factura tècnica. Ha interessat la creativitat, sense caure en debats nominalistes: arquitectura, art, artesania, disseny?

El projecte és una representació arquetípica del jardí de l’Edèn. Es separen clarament dos móns en dos plans enfrontats, que corresponen simbòlicament al Cel i la Terra. entrant en relació només en el reflex d’un en l’altra.

Els vidres, uns 440 mòduls quadrats de miralls de 30cm, organitzats reforçant la diagonal del pati i amb un ritme ordenat d’inclinacions que generarà múltiples reflexes, s’utilitza per generar el pla de terra, donant l’aparença d’una superfície d’aigua vibrant, sobre la que el món es reflexa en múltiples fragments com en un mirall trencat. En el pla superior, el cel, és un paisatge capgirat amb flors vermelloses i plantes aromàtiques que resta suspès sobre el pla dels miralls.

El públic, el propi edifici, el cel de Girona i el pas del temps interactuen així incorporant-se a l’obra en els diferents i canviants reflexes.

Us hi esperem! Esperem que us agradi, que participeu al concurs fotogràfic que hi ha convocat i que el muntatge us convidi a la reflexió… arquitectura, art, artesania, disseny?

www.gironatempsdeflor.net

¿Tienes un proyecto?
Contáctanos

Te enviamos un presupuesto sin compromisoCon el envío de mis datos confirmo que he leído y acepto la política de privacidad

T. +34 932 688 450