CITIZEN SERVICE OFFICE – SANT QUIRZE DEL VALLÈS

“Service design” and interior design for a better and renewed Citizen Service are the keys for this project. The starting point of this began in the digital and the intangible space of the social networks. The continuing technological revolution that we are experiencing causes the coexistence of two parallel worlds:  one is the attention via social networking, a fast, close and empathic way and the second is the personal contact.  The necessary connection between ON-LINE and OFF-LINE, Omni-canalization enhances the review and improvement of citizen services protocols.

Prior to the final spatial design, we performed techniques of “service design” in collaboration with WequestionOurProject and the involvement of the Citizen and Communication Service Team. Position the citizen / user at the center, the design was proposed as a change management engine.  The conception of an innovative new service, given its external visibility, promoted new ways of thinking, to provide a new perspective and a new sense of membership. The driver of the history is the physical space that makes tangible everything that was conceptualized by the team with the interior design.

The project has been presented as an example of innovation in the I Congres de Govern Digital held in Barcelona and also in the second edition of the Service Design in Government in London